maanantai 2. tammikuuta 2017

Uuden vuoden uudet sovellukset

Hyvää uutta vuotta lukijat!

Toivottavasti saitte joulupukilta myös tarpeellisia ja hyödyllisiä lahjoja. Paras joululahjani on lapsesta saakka ollut ihana kirja, laadukas konvehtirasia, ja pari tuntia omaa aikaa näiden parissa aattoiltana. Tältä vuodelta ne jäi ikävä kyllä saamatta, mutta tämä olikin jo tiedossa etukäteen.

Olen jo muutamana vuonna pyrkinyt hankkimaan lahjottavilleni vain tarpeeseen osuvia lahjoja ja toivonut samaa myös heiltä. Haluan, että lahjani ilahduttaa, yllättää ja tuottaa hyvää mieltä tai hyödyttää saajaa jotenkin muuten. Välillä tavarapaljous ahdistaa niinkin paljon, että satunnaisina vuosina olemme sopineet ennen joulua, että aikuiset eivät lahjo toisiaan. Silti, aina silloin tällöin mukaan livahtaa aivan järkyttävän kammottavia lahjapaketteja, joiden sisältö lähinnä ärsyttää, kiukuttaa tai ei osu kohdalle sitten ollenkaan. Mitä siis tehdä näille paketeille? Itse olen häpeilemättä laittanut nämä kiertoon. Varastossa on ollut ihan oma hylly tällaiselle tavaralle. Ennen joulua raivasin romut ja annoin tai myin pois ylimääräiset. Mikäs sen parempaa mieltä tuottaisi, kuin tavara tarpeeseen ja vielä kohtuullisella hinnalla. Viime kirjoituksessa esittelin itselleni ja teille, hyvät lukijat joulubudjetin. Katsotaanpas siis tähteitä.

Joulubudjettirääppiäinen 


Tämän tammikuun ensimmäisenä maanantaina voin ilokseni todeta, että joululahjabudjetti piti kutinsa. Siitä olen ylpeä ja onnellinen. Lisäksi selviydyin joulusta noin puolella siitä, mitä joulu on aikaisempina vuosina minulle maksanut. Mentaalipuolella on kyllä vielä tekemistä, koska jotain tästä joulusta jäi puuttumaan.

Daily Budget -sovellus


Tammikuulle kuuluu hyvät lupaukset ja iloksemme myös valtakunnan ykkösmedia tuottaa aiheesta juttuja. Otin Helsingin Sanomien jutusta inspiroituneena mainitun Daily Budget -sovelluksen käyttöön. Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen voin suositella. Sovellus on hyvin helppokäyttöinen, havainnollistava ja selkeä. Olin verrattain hämmästynyt, miten vähän minulla onkaan käyttörahaa per päivä. Tämä on jälleen sovellus, mikä ei yksin riitä, mutta jos tarvitset apua luottokortti-detoxissasi, niin muutama näpy-näpy kännykän virtuaalinäppäimistöllä ja voit järkyttyä yhä uudelleen ja näin helpommin pysyä poissa luvattomilta teiltä. Toimii olennaisena osana pyhää kolminaisuutta (joka koostuu osista: Excel + Pivo + Daily Budget). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti