maanantai 1. marraskuuta 2021

Juustotili sittenkin OP:lle, ja ensimmäinen osto

Juuri näin, eli heti kun olin saanut Nordnetin juustotilin auki, ilmoitti OP omasta osakesäästötilistä. Nordnetilla oli 14 päivän ilmainen katumusaika, ja käytin tämän hyväkseni ja suljin avaamani tilin Nordnetissa ja avasin uuden OP:ssa. Tässä pitääkin olla tarkkana, että on vain yksi juustotili auki, tai muuten uhkana on suuren suuren suuret sakot

Henkinen kasvu sijoittajana

Nordnetille jäi nyt arvo-osuustili, johon aion ostaa ihania osakkeita, joita OP:sta ei helposti saa, esim unilever, coca-cola. Itse en tätä avannut, mutta Nordnet avasi, koska osallistuin johonkin antiin Nordnetin kautta. Olen edistynyt sijoittajana niin, että uskallan sijoittaa jo Suomen ulkopuolelle. Lisäksi tänne Nordnetin AOT:lle haalin sellaista lappusta, minkä perään ei tarvitse huolehtia, esim osinkoaristokraatteja.

Juustotili

OP:n osakesäästötilille aion haalia "turvallisia" suomalaisia osakelappusia. Aloitin UPM:llä. Juustotililtä tehtävästä nostossa on aina maksettava täysi vero eikä hankintameno-olettamaa voi käyttää, joten tässä mielessä juustolle pitää sijoittaa harkiten. Itse mietin, että tämä on tili, josta en koskaan nosta mitään ja se jää sitten jälkikasvulle.

2 palveluntarjoajaa

Tämä nyt tarkoittaa, että en näe koko salkkuani kerralla mistään, mutta ei voi mitään. 

Oispa rahaa

Niin. Nyt on paljon sijoitusideoita, mutta ei yhtään sijoitettavaa kahisevaa. Perusmeno.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti