maanantai 28. elokuuta 2017

Karuselli

Oletteko kuulleet tämän vitsin? Se on jo vanha, antiikin Kreikasta...tai siis Kreikan eurokriisiin aikainen.


Tässä siis vitsi: Rikas turisti saapuu keskellä talouslamaa kreikkalaisen pikkukylän paikalliseen hotelliin. Hän asettaa 100 euroa vastaanoton tiskille ja lähtee katsomaan huoneita. Hotellijohtaja nappaa 100-lappusen ja säntää lihakauppiaan luo maksamaan velkaansa. Lihakauppias menee karjankasvattajalle ja maksaa samalla setelillä velkansa. Karjankasvattaja iloitsee, koska hän voi nyt maksaa paikalliselle huoltamolle velkansa. Huoltamoyrittäjä hipsii kylän huoran luo ja kaikessa hiljaisuudessa maksaa tälle 100 euron velkansa. Huorakin ilostuu, koska nyt hän voi maksaa velkansa hotellille ja jatkaa liiketoimia. Kuitattuaan horatsun velan herra hotellinjohtaja palauttaa setelin takaisin tiskille juuri parahiksi ennen kuin turisti palaa takaisin vastaanottoon. Turisti ei mieltynyt huoneisiin ja päättää ottaa 100 €:aan takaisin. 
Kukaan ei siis ansainnut mitään, mutta koko kylästä tuli velaton, ja kaikki katsovat myönteisesti tulevaisuuteen.

Tuhlaajaprinsessan Kreikkateemainen karuselli pyörii seuraavasti: palkka tulee tilille X. Prinsessa maksaa laskunsa, siirtää sukanvarteen sekä  kuukauden ruokaa ja bensaa varten summan palkkatililtä toiselle tilille Y. Tällä Y-tilillä on käytössä vain debit-kortti. Palkkatilin korttiin on linkattu Visa, jota ei siis pitäisi käyttää teoriassa ollenkaan mihinkään juokseviin menoihin. Teoriassa aika bullet proof.

Sitten tulee seuraava viikko ja rahat ovat loppu. Visa vinkumaan ja "yllättävien" menojen kohdalla säästötili tanssii sirtakia.

Ζήστε στην Ελλάδα!
Zíste stin Elláda!

1 kommentti: