perjantai 8. syyskuuta 2017

Neuvojen ykkönen

Mikä neuvoksi, rakas internet, jos varat eivät riitä?

Neuvoja on yhtä monta kuin antajiakin, mutta tämä OP:sta bongattu yksi neuvo käy oikeasti järkeen ja on helppo toteutta. Itseäni ärsyttää suunnattomasti neuvot, jotka eivät oikeasti neuvo tai ovat tyhjää täynnä. Vaikka, "koita hankkia lisäansioita esimerkiksi kirjoittamalla blogeja" tai "tee limonadia ja myy naapureillesi" tai "syö kaalia, se on halpaa".

No, Tuhlaajaprinsessa voi valistaa teitä kaikkia, että Visa ei ole juuri sponsorisopimuksen kanssa ovikelloa rimpautellut. Ja aika moni suomalainen voi kirjoitella blogeja sormet sinisinä, mutta ei niistä ikinä mitään rahaa tipu. Ehkä noin 5 %:lla koko blogisfräärin kirjoittajista on OIKEASTI jotain sellaista sanottavaa, joka koskettaa/naurattaa/neuvoo/auttaa/rentouttaa/sivistää/inspiroi/yms. blogilukijoita (tähän voisi jo laittaa pisteen) JA jossa mainostajat haluavat tyrkyttää tuotteitaan. Kaali on toki halpaa ja hyvää, ja saattaahan se vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseen ehkä juuri kaalinlehden ohuuden verran. Keskimmäisen neuvon antaja voi puolestani hukkua H2CO3:seen.

Neuvon tulkinta ja päättelykehä

Osuuspankin neuvo käytännössä on, että käsittele nyt hyvä ihminen tulevia, tiedossa olevia suurehkoja kuluja kuukausittain. Jos omistat auton, jaa auton huoltokulu tasan vuoden jokaiselle kuukaudelle. Näin kulu tulee säästettyä ihan huomaamatta! Helppoa kuin heinänteko!! Tämä neuvo on saattanut joillekin valjeta ihan oman ajattelutyön tuloksena, mutta tuhluriprinsessa koki valaisevan hetken.


Oletteko valmiina...rumpujen pärinää..Tämä on se tapa, millä kuukausibudjetti pitäisi tehdä!!! Eli vuosibuduun ihan kaikki, sen jälkeen jyvitys isoista menoista joka kuukaudelle. Jos auton huolto vuodessa on 1 000€, niin siirrät joka kuukausi 100 € sivuun. Ei tunnu enää yhtään pahalta! 😉😉😉

Niin, ja jos jyvityslaskelman tulos yllättää eikä varat riitä siirtämään jyvitettyjä lentolippuja, lomia, uusia merkkivaatteita, uusimpia teknisiä vimputtimia, EI SE TULE RIITTÄMÄÄN SIINÄKÄÄN KOHTAA, KUN KULU REALISOITUU TAI AIOT MARSSIA KAUPPAAN!!!

Huono puoli tässä on vain se, että - oikeasti - näin tarkan budjetin pystyy tekemään vasta vuoden, analintarkan kirjauksen jälkeen. Tämä voi tuntua todella pitkältä ajalta ja tekee mieli luovuttaa ennen kuin alkaakaan, mutta tähän ei ole oikotietä tai laastaria. Suck it up!  

Ensi tekstissä: Tuhlaajaprinsessan kakkara.
P.S. Pahoittelut tähän tekstiin edelleen jääneestä huutomerkkimäärästä!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti