perjantai 20. marraskuuta 2020

Uuden sijoitusasunnon haltijaksi, ja oivallinen linkki verkko-oppimismateriaaliin

Hupsan, nyt meni aika paljon aikaa viime postauksesta! Mutta täällä ollaan edelleen. 

Tässä välissä olen tehnyt muutaman aika radikaalin moovin. Yksi: Ostin Helsingin keskustan liepeiltä kovalla rahalla eli kalliilla ja lainalla uuden sijoitusasunnon. Tämä asunto oli hetken mielijohde, mutta ajattelen, että siinä vaiheessa kun tämä nykyinen asunto käy isoksi ja pihan hoito liian vaativaksi, muutan itse tuohon. Ehkä myös puoliso seuraa perässä, koska hän omistaa asunnosta puolet ja siirtyi tällä kaupalla asuntosijoittajaksi. 

Kaksi: Henkilökohtaisessa elämässä tämä siis tarkoittaa, että lyhennän nyt yhden asuntolainan sijasta kahta, koska eläkekämppä on uudiskohde, enkä saa sitä vuokralle vielä yli vuoteen. Palasien kokoaminen vaati laskimelta paljon, mutta lopulta se onnistui. Tuntuu hurjalta olla näin velkainen, mutta samalla rauhoittavalta, kun on jokin suunnitelma olemassa ja näin epävarmana aikana, horisontissa on jokin kiintopiste. Vaaka kallistui oston kannalle asunnon pohjaratkaisun ja sijainnin takia. Mietintää aiheutti hurja hinta, asuntomarkkinoiden tulevaisuus ja suuri joukko asuntosijoittajia markkinoilla. Koska ajattelin ostavani itselleni, osto oli helpompi perustella.

Lainaa otin lähes koko puolikkaani hinnan, mutta munitin säästöpossustani puolet. Se tuntui itse asiassa todella pahalta, koska kävin kajoamassa pahan päivän varalle -säästöihin. Se vain radikaalisti lyhensi velkavankeuttani, ja siksi päädyin tähän ratkaisuun. Nyt olen tehnyt maksusuunnitelman niiden palauttamiseksi, ja katastrofirajan yli pääsen näillä näkymin maaliskuussa.

Ja sitten vinkkinä kaikille sijoittamisesta kiinnostuneille kielitaitoisille lapsukaisille tämä Hankenin englanniksi tekemä, mutta ah niin ilmainen Principles of Wealth Management. Kun Saarniot on tavattu, Tuhluri suosittelee tätä kurssia. Vielä ehdit, se on auki vielä kuukauden!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti