maanantai 23. marraskuuta 2020

Auto on nyt maksettu!

Tätä hetkeä olen nyt muutaman vuoden odottanut kieli pitkällä. Ostin 5 vuotta sitten auton, ja nyt se on vihdoin maksettu! Maksuerien loppuminen on suuri helpotuksen huokaus, koska olin vetänyt kk-budjettini aivan liian tiukaksi ja käteen jäävästä määrästä erilaisiin lainoihin (auto, asunto) meni huimat 50 %. Nyt lainoihin (molemmat asunnot) menee 30 % käteen jäävästä summasta. Aikamoinen ero. Noin kireälle ei voi talouttaan enää laittaa, koska siinä ei ole mitään varaa yllätyksiin.

Vaikka auto ei mikään järkevä investointikohde olekaan, se on minulle tällä hetkellä aivan välttämätön ja aion myös jossain vaiheessa vaihtaa uudempaan malliin. Sen aika on sitten, kun sähköautojen tarjooma ja kantama ovat huomattavasti parantuneet. Aika näyttää, hankinko oman vai vieraan auton; nyt on jo kohtuullisia tarjouksia yksityis-leasingista, mutta nopealla laskutoimituksella oma auto tulee edelleen huomattavasti halvemmaksi. Katsomani lisuriauton hinta olisi ollut noin 400-500 €/kk + vakuutukset + mahdolliset muut kulut, joista en ole tässä kohtaa tietoinen. Autoni vuosikulut (kasko, huollot, verot) jyvitettynä on noin 160 €/kk ja siihen päälle bensat, eli normaaliajossa 220-280 €. 

Ja, haluaisin olla vihreämpi, mutta autosta luopumisen edellytykset eivät täyty tällä hetkellä ollenkaan edes pk-seudun joukkoliikenteessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti