keskiviikko 4. tammikuuta 2023

Uuden vuoden mietteitä ja tavoitteita

 Ihanaa uutta vuotta! 

Itselläni vuosi alkoi tehokkaasti, olin jo hiihtoladuilla ensimmäinen päivä. Toiseen päivään mennessä olin lukenut vuoden ensimmäisen kirjan. Myös töissä vuoden ensimmäinen päivä oli tehokas, kun noin puoli vuotta roikkunut asia saatiin päiväjärjestykseen. Tai oikeammin tehtyä ja siitä päiväjärjestyksestä pois.

En tee uuden vuoden lupauksia, mutta jotenkin vuodessa on kiva rytmi ja nollaus, ja halusin kirjata muutaman ajatuksen myös tänne:

  • Tarkastele ja tarkkaile elämän kokonaistasapainoa: uni, stressi, liikunta, työmäärä. On ok jättää treenit välistä, jos on liikaa jotain ja liian vähän toista. Olet sen ikäinen, että mobility-treeni on pakollinen.
  • Opi kaikki mahdollinen eteen tuleva töissä. Ime vaikutuksia, ole avoin ja vastaanottavainen. Lue työn aiheeseen liittyviä kirjoja.
  • Puskurin palautus tiettyyn tasoon. 

Eli Mandatumin mainosta mukaillen, Rahat ja henki teemana.

Viime vuonna tuli käytettyä puskuria, kun tapahtui pari äkkinäistä liikettä sijoitusasunnoissa. Toiseen tehtiin keittiöremppa ja toiseen eteisremppa. Molemmat imaisivat yhteensä 6 000€ ja se lovi kyllä näkyy ja tuntuu. Nyt lisäksi poskihampaani hajosi viime vuoden lopussa, ja sen korjaaminen tulee maksamaan 3 000€. Ihanan kallista. Ja ei, verovaroilla tätä ei korjata, julkinen nyppäisi hampaan vain pois.

Merja Mähkällä oli Instassa ajatus, että lentää lomille vain joka toinen vuosi ja säästää näin osaltaan ympäristöä. Koronan jälkeen tämä ajatus ei tunnu ollenkaan niin pahalta ja radikaalista, ja meidän perhe päätti lähteä tähän juttuun mukaan ja siten ensi kesänä emme ole menossa ulkomaille lomailemaan. Oma poskihampaani toki vie yhtä paljon tai jopa enemmän rahaa kuin perinteinen lomailu, joten saa nähdä tuntuuko miten(kään) omassa kukkarossa tauko lomailusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti