lauantai 7. tammikuuta 2023

Viime vuoden tuotto per salkku, kuulun parhaimpaan 6 %:iin Nordnetin mukaan

Aika tarkastella miten viime vuosi meni. Asuntosijoituksia ei ole tässä huomioitu.
Sorry klikkiotsikko, mutta jaksakaa lukea juusto-salkkuun asti niin asia selviää.

Sitä ennen muutama alustussana. 

Kokonaisuudessa tuhlasin aika paljon viime vuonna, eikä valitettavasti sijoituksiin löytynyt uutta rahaa juuri yhtään. Jo aiemmin mainittu keittiöremontti ja eteisremontti sijoitusasuntoihin vei tuhkatkin pesästä. Lisäksi teimme ihanan kesälomamatkan, ja vielä kaupunkiloman syksyllä.

Myös elinkustannusten nousu näkyy ja tuntuu, turha sitä on vähätellä. Minulla kukkaroa verottaa eniten bensa, vaikka kyllä ruokakorissakin hintojen nousun huomaa. Myös oma harrastus on kallistunut vauhdilla, mutta siitä en luovu, se tuottaa iloa ja uuden oppimista elämään. 

Autosta vielä, viime kesäkuun pyöräilin toimistolle joka ikinen toimistopäivä, ja se oli aika kiva hommeli. Eksyin tosin joka kerta. 👌 Matkaa tulee sellainen 22 kilometriä yhteen suuntaan, jos ei eksy. Bensaa säästin aika paljon kesäkuukausina, ja tavoitteena olikin pitää bensakulut vuoden 2021 tasolla. Tänä vuonna yksityisautoilu maksaa minulle 166 €/kk kaikkinensa, bensat, huollot, vakuutukset, verot huomioiden, ja bensaa tankkaan korkeintaan kerran kk. No mutta asiaan, ohessa luvut.

Suomi-salkku, arvo-osuustili

Osinkotuotot: 326,20 €

Kehitys:  -1.05 versus indeksi -12,61%. 

 


 Tulos: torjuntavoitto 

 

Kommentti: tämä ei ole pääsalkkuni, tänne ostan vain antilappuja ja lisäilen jo olemassa olevia omistuksia. Suurin paino Sampolla, jonka kurssi nyt niin hurja että lisäyksiä ei ole luvassa. CapMan toisena painossa, ja siinä myös odotteluvaiheessa. Kolmantena ETF, johon en ole tyytyväinen. Liipaisen sen mäkeen tänä vuonna. Olen sijoittanut vuodesta 2016 lähtien, ja joka vuosi olen biitannut indeksi, niin kuin isot pojat kylillä kehuskelee. 2 vuotta ovat olleet tuotoiltaan negatiiviset, vuodet 2018 ja 2022. 96 % osakkeissa, loput käteisenä.

Juusto 

OP:lle raippaa jälleen raportoinnista. Näyttää siltä, että juustotililtä ei voi tehdä vuosirapsaa. En nyt muista mikä luku oli vuoden viimeisenä pörssipäivänä, mutta koko vuoden olen vetänyt flätlineä sen kanssa. 

Tulos: Tällä hetkellä salkku on -0,15 %. Eli häviö.

Osingot + myyntivoitot: 187,13 €

Kommentti: Kaikenkaikkiaan tein aika paljon virheitä viime vuonna, hätäilin, rahat poltti tuttuun tapaan taskussa, ja olisi ollut aivan mahtavia ostopaikkoja, jos en olisi tuhlannut kaikkea sinne laittamaani  heti alkumetreillä. Tällä hetkellä siellä oon 4 lappua, UPM hienoisesti isoimpana, sen jälkeen Konecranes, sitten on Wärre ja sitten Spinnova. Konecanesia ja Spinnovaa olen ostanut aivan liian aikaisin, enkä ole lisännyt ostoja kurssien laskiessa. 12 % käteisenä. Ostin ja myin Konetta +-0. Jos olisin odottanut, lappu olisi noussut noin 8 % ja tämä salkku olisi ponnistanut plussalle tuotoissa. Jossittelu tosin on turhaa.

Jenkkisalkku (Nordnet)

Vain 6 % Nordnetin salkuista ylsi positiiviseen tuottoon vuonna 2022. Ohessa jenkkisalkkuni, joka räjäytti pankin. 

Tulos: 9.95 % ♛, indeksi - 7 %.

Osingot: 24,64 €
Salkussa Lochheed Martinia, Visaa ja Googlea. Lockheedia ostin vain sen osinkotuoton takia. Sota toki siivittää tämän kaltaisia osakkeita nousuun. Visa seilaa jotenkin 170 - 220 $ välissä, onnistuin ostamaan sitä jossain 200 tienoilla. 

Google on tullut mahalaskua alas, ja huolissaan pitää olla ChatGPT:n ja TikTokin takia, koska molemmat syövät sitä tuottohammasta, eli mainoksia hauissa. Ostin G:tä splitistä kalliilla, nyt saisi huomattavasti halvemmalla, jos olisi rahaa ja halua lappuun investoida. Tällä hetkellä 5 % käteisenä.

Tervetuloa sijoitusvuosi 2023! Toivottavasti olet paksu : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti