tiistai 7. maaliskuuta 2017

Analyysi talousymmärryksestäni

Viime postauksessa referoin viisasta Essi Lindgreniä, joka vieraili #Rahapodissa kertomassa nuorten taloudellisesta käytöksestä. Hänen mukaansa talousymmärrys koostuu taloustaidosta, talousasenteesta ja talouskäytöksestä.

Tuhlaajaprinsessahan on superhyvä analysoimaan asioita - ainakin muiden. Joten, tässäpä markan analyysi teille rakkaat lukijat.

Taloustaitoni: Ymmärrän, että on turhaa maksaa kulutusluottojen kovia korkoja. Pikavipit ovat saatanasta. Osaan laskea korkolaskuja. Haluan pärjätä palkallani (on se mahdollista!). Excel pyörii ja se auttaa hahmottamaan isomman kuvan. Daily budget (se ilmaisversio) kannustaa kitkuttelemaan niillä rahoilla, mitä tilille on laskujen ja muiden menojen jälkeen jäänyt.

Talousasenteeni: Asenne on aina rock! Talousasenne ja rock eivät kuitenkaan sovi kovin hyvin yhteen. Hyvää on se, että Tuhluriprinsessa maksaa aina laskunsa ajallaan ja koittaa nyt löytää tasapainoa omaan talouteensa, sekä se, että hän ymmärtää säästämisen merkityksen.

Talouskäytökseni: Fantastinen yhdistelmä suunnittelematonta ja spontaania mielihalujen seurausta. Rahat loppuvat jo muutaman viikon päästä palkkapäivästä. Jokainen palkkapäivä on kuitenkin uusi mahdollisuus yrittää korjata tilanne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti