sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Tautien välissä veroilmoituksen oikaisu

Meillä oli kivoja (ja halpoja) pääsiäissuunnitelmia, mutta sitten hyökkäsi kauhea lentsu ja kaatoi koko porukan. No ans olla, ei ole edellinen tauti vielä ohi, esim en vielä maista mitään kun tänään sitten alkoi nuorimmainen oksentaan. En olekaan vielä koskaan ollut oksennustaudissa flunssan aikana. Upeaa. Pitäisi olla aika mielenkiintoinen kombo, koska ei ainakaan maista mitään ruoan tullessa takaisin ylöspäin. Nenä ihan tukossa että mitenköhän sitä sitten hengittää kun pääsee rattia halaileen?

Kun lomasuunnitelmat muutenkin pilalla niin kävin perinteisesti miettimään, mitä HYÖTYÄ saisin eteeni tai hyödyllistä tekemistä ehtisin, ennen kuin täysiverisesti tauti on päällä. Hetken harkitsin käsi viinipullon korkilla, mutta sitten päätinkin tehdä veroilmoituksen oikaisun. Nykyään, näin vuokranantajana tahtomattaan se onkin se pakompi pulla. Ihan hyvä, tulee samalla katsottua millaisia oikaisuja sitä voisikaan tehdä ja tarkastettua kotitalousvähennykset.

Oma Vero Oma Palaute


Oma verosta tulee hyvä, kun sitä muutaman vuoden tuunataan, mutta vielä ei olla siellä. 2 tuntia väkerrettyäni netti pätkäisi (tai jokin nakkisormi oli siellä käynyt räpeltämässä ja tuloksena ehkä 30 sekunniksi yhteys poikki) ja koko 90 % täytetty ja täydennetty ilmoitus oli tiessään. Siis kokonaan, ei mitään välitallennuksia näköjään missään. Että ou jee. No, kolmas yrittämä toden sanoi ja sitten pääsin jo tulostussivustolle. Ai kun mahtavuutta, lähetän nivaskan eteenpäin vain huomatakseni tulostusversiosta, että eihän siellä esimerkiksi ole matkakuluvähennyksiä näkyvissä ollenkaan, tai ne näyttävät nollaa. Eli ei auta kuin käydä ensi viikolla chatin kimppuun, koska tulostuspuoli näyttää nollaa vaikka luvut miten näpytelty oikeaan paikkaan.

Hei veroheebot, seuraavassa versiossa toivoisin, että järjestelmä näyttäisi jäännösveron tai tulevan palautuksen määrän siinä vaiheessa, kun on lähettämässä eteenpäin verokarhulle. Ei haittaa, vaikka se ei olisi vielä se viimeinen sana. Kyllä jokainen ymmärtää, että ilmoitetut vähennykset ja oikaisut pitää vielä tarkistaa ja jos isket sinne maatalousyrittäjän verovähennykset ja kilometrikovaukset, vaikka et ole ikinä kehä III:sen ulkopuolella käynyt ja omistat vain polkupyörän, niin ei se jäännösverokaan tai veronpalautus se lopullinen summa ole. Vähän kuitenkin hahmottaisi, millaisista summista puhutaan. Saantipuolella se on tietenkin vain kiva ylläri eikä ehkä niin väliksi, mutta tänä vuonna Tuhluri pääsikin maksupuolelle ja nekin rahat pitää käydä ensin ansaitsemassa, varsinkin jos kovasti nousi ennakoidusta.

Lisäksi lomake oli jännittävän epäselkeä osasta kohdista ja oli vaikea paikallistaa vaikkapa työhuonevähennys. Olevinaan oli ohjeita siellä ja täällä, mutta itse otin käsiini viime vuoden ilmoitusohjeen, jonka mukaan menin täyttämään. Ja ilman sitä olisi jäänyt muutama kohta kokonaan laittamatta. Mutta kyllä se tästä, ensi vuonna jo sujuvammin.

4 tuntia siinä meni, ja nyt saatan ottaa sen ensimmäisen pääsiäislasillisen, jotta saan maksimaalisen kokemuksen kohta iskevästä norosta.
💩💩💩


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti