keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Uusi Pivo-sovellus on pilalla

Kaikki Ossuuspankkia käyttävät saattavat tuntea Pivo-sovelluksen. Pivon nerokkuus on ollut siinä, että se pääsee tilitietoihisi käsiksi ja kategorisoi ne jollakin tekoälyvapaa-automaatilla. 

Noh, nyt ne ryökäleet ovat käyneet päivittämässä sen, ja Tuhluri ei ainakaan voi kehua. Oman talouden hallinnasta tuli juuri inasen verran hankalampaa ja hippasen verran ärsyttävämpää. Toivottavasti ainakin seuraaviin epäkohtiin puututaan ja pikaisella vauhdilla.

-  Kulutusseuranta ottaa huomioon "näppärästi" kaikki tilit. Tätä ominaisuutta ei voi editoida eli käyttäjä ei voi valita, mitkä tilit ovat mukana kulutusseurannassa. Jos oma säästötili on samassa pankissa, niin a vot, siellähän se näkyy käytettävissä olevana tulona. Tai jos lapsella tai vaikka omaishoitajalla on huollettavan tili, joka näkyy myös omassa verkkopankissa kuten aika luonnollista on huollettavien kohdalla, Pivo näyttää myös sinne tulleet rahat tuloina ja tilin käytön menoina.
- Omia kulutuskategorioita ei voi enää luoda, esim lapsen a kulut ja lapsen b kulut.
- Mysteerikuluja ei voi itse kategorisoida ja katso yllä oleva.
- Suurin osa kuluista on mysteerikuluja.

Muita sovelluksia toki löytyy, mutta niihin pitää itse syöttää palkkatiedot yms, jotta homma pelittää oikein. Tämä helppoa, jos on fiksattu kuukausipalkka, mutta paljon näpräämistä tiedossa vaikkapa osa-aikaisessa duunissa tai bonuksilla varustetuissa positioissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti