keskiviikko 22. toukokuuta 2019

Uusi sovellus Pivon tilalle

Kuten viimeksi kirjoitin, Pivolla voi puolestani paiskata seinää. Surffasin vähän sovelluspuodissa ja mukaan tarttui Spending-sovellus (saatavilla vain enkkuversio). Nimestään huolimatta kyse ei ole tuhlauksesta ja oikeasti taisin löytää mitä olen etsinyt. Haluan helpon, mobiilipohjaisen työkalun, johon saa kategorioittain lisättyä menoja heti kun niitä tulee. Ulkonäkö on ruma kuin fan, mutta siitä viis.

Sovelluksessa on kaksi puolta: budjetti (sort of) ja tapahtumat. Aloitin käytön tapahtumat-puolelta ja säädin kauden palkkakaudeksi. Päivittäisen excelin pyörityksen sijaan (nooo.. en oikeasti käynyt kirjaamassa päivittäin exceliä, mutta melkein) käytän sovelluksen tapahtumat-puolta. Siihen saa helposti kirjattua menot juuri sillä kategorialla kuin haluaa. Budjetin puolelle ne siirtyvät automaattisesti. Oikeastaan tämä tarkka kategoriaominaisuus on puuttunut kokonaan aiemmin käyttämistäni sovelluksista. Tämä muutaman vuoden ankara kulujen seuraus ja budjetointi on tuonut sen tiedon, miten paljon tarvitsen rahaa, jotta pääsen kk toiseen ilman parasta ystävääni Visaa. (Se on muuten käsittämättömän paljon). Tähän mennessä en ole kuitenkaan kovin tarkasti seurannut, miten olen käyttänyt sen kuukauden ruokaan ja bensaan ja muihin kuluihin jättämäni rahat. Nyt siis teen sen. Tämän tiedon tuon luonnollisesti taas kerran kuussa exceliin.

Olen myös maininnut tuon Daily Budgetin aiemmin. Se on edelleen käytössä, koska se on erittäin helppo, mutta ilmaisversio ei tosiaan ihan hirveän pitkälle vie. Dailyn hyvä puoli on siinä, että se kertoo päiväkohtaisen budun ja jos päiväkohtaisen budun ylittää, sovelluksesta näkee miten monta päivää menee ennen kuin talous on jälleen vatupassissa. Näillä konstein siis eteenpäin.


2 kommenttia:

  1. Oletko kokeillut Pennoa. Takuusäätiön suomiversio kulujen seurantaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pennoa toimii hienosti selaimella, mutta valitettavasti ei ole saatavilla sovelluksena älypuhelimelle, mikä taas Tuhlurin ehdoton kriteeri.

      Poista