sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Hyvää joulua! (Eli se hetki kun unohdin, että valtio maksaa lapsilisää)

Ho ho ho!
Nyt on käynyt kahtena kuukautena peräkkäin niin, että olen vallan unohtanut valtion tulonsiirron kaikille perheellisille säädystä ja rodusta katsomatta, eli lapsilisän. Pidän tätä hyvänä merkkinä.

Kun se pärähti tilille, niin piti ihan hetken miettiä ja fundeerata tilin saldon tilaa, kun oletus oli jotain muuta. Lisäksi se on tuntunut ylimääräiseltä rahalta, vaikka olenkin sen budjetissa ja laskelmissa tietenkin tiukasti jo kartoittanut joka pennin. Tänään kävi vielä joulusiivoja tehdessä niin, että löysin 80 € lahjarahoja (tosin lapsille) jostain mystisestä kirjekuoresta. Tästä vedän sen johtopäätöksen, että siivous kannattaa.

Tänään sain kaiken joulutohinan ohessa valmiiksi budjetin ensi vuodelle. Tein pohjaan vähän parannuksia; nykyinen on entistä tarkempi, koska erottelin omiksi osioiksi kiinteät kulut ja muuttuvat kulut. Se oli oikeastaan ihan hauskaa ja ainakin oma asenne on muuttunut tässä parin vuoden sisällä. Tein löyhän budjetin oletettavissa olevien tulojen pohjalta koko vuodeksi, ja sen jälkeen tarkemman seuraavan 3 kk ajaksi.

Laitetaan vielä manteliksi riisipuuroon vuoden viimeisen postauksen kunniaksi Visan tila. Olen sitä käyttänyt viime kuukausina, mutta nyt olen tilassa, missä voin maksaa koko laskun kerralla. Kippis sille ja vaurasta vuotta 2020!

Kuvahaun tulos haulle kippis gif

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti