sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Miten korona vaikuttaa minun sijoituksiini?

Hups, nyt jäi helmikuu kokonaan välistä tässä blogissa, mutta täällä vielä ollaan ja jatkan enemmän sijoituspuolen jutuilla, koska ne ovat nyt enemmän mielessä.

Pahoittelut klikkiotsikosta, ja vastaus on: haalin osakkeita kaksin käsin. Ainakin kuplani some-kommenttien pohjalta kuljen vastavirtaan, joka kyllä lievästi ihmetyttää. Kun osakkeet ovat laskussa koronan-tyyppisten markkinahäiriöiden takia, niin itse ajattelen, että häiriö menee ajallaan ohi ja homma palautuu uomiinsa. Toki tässä muutamat yritykset joutuvat kärsimään jo nyt, kuten esim lentoala ja kv-matkailu muutenkin ja tietyt kuluttajatuotteet (vaikka nyt Apple).

Kaikki, jotka ovat sijoittaneet nousukauden ajan tai vaikka viimeiset 3-5 vuotta ovat tulleet markkinoille, jossa tuottokäyrät ja käppyrät osoittavat tiukasti kaakkoon ja osakkeiden arvostustaso on ollut korkea ja sitten vielä korkeampi ja balalaikka on soinut ja kaikilla lasit ovat olleet puoleksi täynnä. Kaikki sijoitusoppaat sanovat, että on paljon tärkeämpi aloittaa, ja näinhän se on, koska yritykset maksavat osinkoa, joka kannattaa sijoittaa takaisin markkinoille. Itse olen ostanut tänä vuonna Sampoa ja Reveniota, molemmat ostot ajoittuivat ennen koronan todellisen luonteen paljastumista, joten muutaman viikon odotuksella olisin saanut osakkeita paljon paljon halvemmalla (tai samalla rahalla enemmän). Ei haittaa mitään, kieli pitkällä odottelen seuraavaa palkkaa, jotta saan ostettua lisää Sampoa ja Reveniota (ei siis ostosuositus kenellekään!!!). Minulle molemmat yhtiöt ovat nyt ostoslistalla, koska pidän niitä hyvinä sijoituskohteina, Sampo maksaa lisäksi hyvää osinkoa ja on vakaa yritys. Reveniolla on hurjat kilpailuedut ja yrityksellä on osaava johto. Tässä samalla saan laskettua lappujen keskihintaa, kun nämä ko osakkeet ovat juuri nyt halvempia kuin millä olen ne salkkuuni hankkinut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti