tiistai 15. joulukuuta 2020

Vuosi päättyy hyväntekeväisyyteen

Lahjoitan joka joulu pienen summan hyväntekeväisyyteen, tai osallistun Joulupuu-keräykseen tai vastaavaan. Tänä vuonna hyväntekeväisyyskohteeksi valikoitui Hurstin apu ja mobile paylla, totta kai. Lisäksi suunnittelen laittavani Hopen kautta pienen summan, koska Joulupuu-keräys on näin karanteenivuonna vähän hankala toteuttaa (en edes tiedä missä lähin puu nyt luuraa) ja Hope tekee yhteistyötä Prisman kanssa. Sieltä vain verkkokaupasta valitsemaan Hope ja yhdistys hoitaa kaiken muun, mukaan lukien paketointi. Helppoa! 

Syksyn mittaan olen tehnyt myös täsmälahjoituksia valitsemalleni perheelle Apuna r.y:n kautta. Siellä on valitettavasti runsaudenpulaa, mutta yhden apua pyytävän yli hyppäsin suosiolla. Nimittäin sellaisen, missä pelkästään erilaiset pikavipit ja visavipit + vuokra nietostuivat huimaan 2 500 €/kk. Tähän päälle kuukauden ruoka monelle suulle ja muut peruskulut, esim puhelin, sähkö, netti, niin päästään jo 3 000 €/kk. Jotta kukaan yksinhuoltaja pyörittäisi tällaista palettia, pitäisi palkkatulot ja tuet yltää yhteensä yli 6 000 €/kk. Taisi liipata vähän liian läheltä.

Ja tällä näppärällä aasinsillalla päästään Tuhluriin. Oma joulu näyttää menevän vähän yli budjetin, miinusta tulossa noin 300 €. Ei siis täydellistä, mutta elän tämän kanssa. Oikein hyvää joulua, vilkutellaan pukille ikkunasta ja pysytään terveinä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti