tiistai 26. tammikuuta 2021

Tammikuun osakemyynnit (ja miksi myin vaikka yleensä vain ostan)

Tänään on ollut niin jännittävä päivä, että pakko oli tulla purkamaan tuntoja blogiin heti. En näköjään ollutkaan päivittänyt salkkuni suoriutumista viime vuodesta, joten laitetaan sekin tähän heti alkuun:  

TADAA vuosi 2020 mentiin + 50 % tuotolla! (Paras vuosi ikinä, suoria osakesijoituksia takana nyt 6 vuotta).

Nokiat ja Reveniot laitaan

Eilen, ainakin osittain Redditissä tapahtuneen tahallisen ja käsittääkseni kohtuullisen laittoman kurssinostatuksen myötä salkkuni huonoin suoriutuja Nokia nousi plussalle ja sitä myöden kaikki salkussa olijat olivat vihdoin plussalla. (Yleensä on ihan tavallista, että jokin on plussalla ja jokin osake on miinuksella, sen takia kannattaa hajauttaa). Salkkuni toiseksi paras suoriutuja oli Revenio, jota ostin korona-dipistä, ja joka oli noussut + 92 % tähän päivään mennessä eli 9-10 kuukauden aikana.

Nokia 

Tänään päätin siipaista Nokian laitaan (eli myydä kaikki myyntihetken markkinahinnalla, voin myös myydä rajahinnalla, jolloin se menee tarkasti määritellyllä hinnalla, jos markkina määriteltynä aikana nousee siihen) ja nyt on aika kevyt mieli. Sain Nokiasta voittoa noin 15 %, ja ne varat on nyt arvo-osuustilillä odottelemassa seuraavaa sijoituskohdetta. Nokia petti pahasti Surin aikana, viimeinen niitti oli tuo osinkojen poistaminen, vaikka se päätös tietenkin tuli akuuttia kassakriisiä potevalle yritykselle tarpeen. Uskon, että Nokiassa on nyt osaava johto, joka tekee tarvittavat toimenpiteet, mutta itse siirryn katsomoon ihan mielelläni. 

Revenio

Revenio oli herätemyynti (tämä termi on muuten jotain aivan käsittämätöntä Tuhlurille 😁). Kurssi on tänään ollut yli 50 € ja osake reippaasti yliarvostettu. Arvostuskertoimien mukaan kestää sellaisen +60 vuotta, että Revenion liikevaihdolla kiritään tuohon osakkeen arvostustasoon. Siinä vaiheessa Tuhluri jo pukkaa horsmaa. Se oli myös salkkuni toiseksi suurin sijoitus, joten sen painoarvo oli aika suuri eli jos kurssi olisi voimakkaasti laskenut, se olisi heiluttanut koko salkkua. Mietin myyntejä aika kauan ja kipuilin tämän kanssa. Mitä jos Revenio onkin uusi Kone? Ja täytyy tunnustaa, että tässä vähän peesasin, seuraamani analyysitalo Inderes myi salkustaan Reveniot aiemmin tänä vuonna ja myös muutama seuraamani sijoittaja on myynyt k.o. laput viimeisen parin kuukauden aikana. Hyppään Revenion kyytiin takaisin, kun osake on vähän maltillisemmin arvostettu. Hienot tuotteet, hieno talo ja hyvä johto.

Käteispaino

Viime keväänä opin konkretian kautta, miksi Aina Pitää Olla Käteistä Rahaa.
Aina

Ostin iloisesti korona-dipistä, kunnes käteinen loppui aivan heti enkä pystynyt kahmimaan niin paljon kuin olisin halunnut. Ja kun osakkeihin varatut rahat loppuivat, olo oli kuin katsoisi Stokkan jouluikkunaa. Kaunista menoa, mutta minä en ole osallisena, vaan ikkunan ulkopuolella.

Siitä lähtien ja tähän päivään saakka salkun käteispaino oli 2 %. Näiden myyntien jälkeen salkun käteispaino on nyt 30 %. Lisäksi suunnitelmissa on siirtää muutama satanen kuukaudessa jokaisesta palkasta. Nuo fyffet odottavat nyt jotain markkinahäiriötä (esim dippiä) tai sitten vain hallitusti lähden ostamaan haluamiani osakkeita pikku hiljaa. En ole vielä päättänyt. Koska myin kahdelta toimialalta, salkku on aika tiivis ja haluan hajauttaa enemmän siten, että sijoitan uusille toimialoille.  Kiikarissa on tällä hetkellä Stora ja UMP, Sanoma, Yleiselektroniikka, mutta nämä saattavat muuttua, kun mennään kevättä kohden. 

(Mikään näistä toimistani ei ole sijoitussuositus).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti