tiistai 12. tammikuuta 2021

Pääsin tilistä toiseen

Ruksi seinään, nyt tämäkin on tapahtunut! Seuraavana palkkapäivänä minulla on rahaa tilillä edellisestä palkasta. Ei paljon, mutta kuitenkin niin, että olisin tällä summalla sitkutellut vielä about viikon  eteenpäin. Ei vaadittu kuin lähes vuoden kestävä globaali pandemia, 5 vuotta aktiivista tulojen ja menojen kyttäystä ja hämmästelyä. Alla on kuitenkin joulu, joten olen tästä saavutuksesta nyt erityisen iloinen! 

Toinen asia, josta on syytä olla iloinen, on visan pysyminen aisoissa. Nollaan en tule ikinä tähtäämään/pääsemään, koska visan kautta kulkee muutama kk-maksu (valokuvapalveluun ja Netflixiin, ja nyt uutena e-kirjapalvelu). Olin laskenut, että  visa-lasku on noin 100 € (ihan ok nykyspekseillä), ja lasku oli 150 €. Prosenteissa tietenkin huima ylitys, mutta euromääräisesti ei ja pysyn tässä positiivisessa katsantokannassa, koska en maksa korkoa visa-rahasta. Ja jos vertaa Tuhlurin alkutaipaleeseen, jolloin visaa oli maksettavana joka kk sen 700 € ja joka sentti palkasta meni johonkin, mutta ei säästöön, niin johan siitä pisteestä ollaan tultu huimasti eteenpäin.

Tammikuulle (ja elokuulle) on pakkautunut paljon kuluja, mm liiton jäsenmaksua ja tilattujen lehtien maksua, ja kaikkein suurimpana tietenkin auton huolto (perus-touhutonni sujuvasti vaihtaa omistajaa). Lisäksi tähän tulee ylimääräisenä yllätyksenä yksi veroseuraamus á 500 € (johon onneksi olen ehtinyt säästää) ja kotimaisen ja korona-turvallisen hiihtoloman varausmaksut sekä hammaslääkärikäynti. Noin. Ei tarvitse siis miettiä mitä noille "ylimääräisille" rahoille voisi tehdä. Seuraava haaste on tosiaan selvitä kuivin jaloin tammikuun tilistä helmikuun tiliin. Positiivisia ajatuksia sinullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti