perjantai 27. elokuuta 2021

Välitavoitteet, parhaat tavoitteet (ja salkku tuplannut helmikuusta!)

Pitkäjänteisyys ei ole Tuhlurille suotu hyve, mutta huomasin, että lyhyen aikavälin tavoitteet toimivat minulla parhaiten. Ne on myöskin helpompi hahmottaa ja nopeampia saavuttaa. Tässä postauksessa viime helmikuussa juhlistin, miten salkkuni on tuplannut lähes "orgaanisesti" sijoitusurani aika eli osakkeiden nousun ansiosta. Ajattelin tuolloin mielessäni, että postaan seuraavan kerran salkustani, kun se on tuplannut. En ihan ajattelut, että tapahtuisi saman vuoden aikana, kun aiempaan tuplaamiseen meni se 5 vuotta (ja pienen salkun tuplaus pitäisi käydä ylipäätään ripeästi ja helpommin kuin suuren). 😂

No, nyt salkkuni kuitenkin kutittelee tuota virstanpylvästä. Samalla pääsen euromäärillä mitattuna ohi keskimääräisen suomalaisen sijoitussalkun, joka Viisas Raha -lehden mukaan on 19 600 €. Jee! 

Seuraava tavoite on kasvattaa salkun koko vuoden nettopalkkaa vastaavaan määrään. Sen jälkeen vuoden bruttopalkkaa vastaavaan määrään. Ja sen jälkeen ensimmäinen 6-numeroinen rikki. Sen jälkeen on liian pitkä aika, ja tässä varmasti tapahtuu kaikenlaista markkinoilla ennen sitä. Mutta kuten avioliitossakin luvataan myötä- ja vastoinkäymisissä pysyä yhdessä, Tuhlurikin sijoittaa oli sadepäivä tai poutapäivä.

Näiden vihreiden sydämien avulla viikonlopun viettoon! 

💚💚💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti