perjantai 24. syyskuuta 2021

Repsahdus

Nyt on mennyt 2 kk niin, että en ole saanut palkastani talteen eli säästöön tai sijoituksiin mitään. En pennin jeniä. Elokuussa jotenkin päädyin pitämään vapaata tästä Tuhlurin suuresta matkasta, ajattelin, että se olisi vapauttavaa. Ihan muutamassa viikossa olin kerännyt Visa-kortilleni noin 1 000 € laskun. 

Kun katson noita ostoksia, ne ovat ihan hölmöjä ja pieniä. En voi oikein vieläkään ymmärtää, miten summa kumuloitui noin nopeasti vain yksi ostos on kolminumeroinen, muut ovat muutamia kymppejä. En edes muista mitä ostin (mutta onneksi aika paljon palveluita kuittien mukaan). Olo ei ole ollut vapautunut, lähinnä ahdistunut.

Maksoin visaani jälleen kaksi kuukautta, ja nyt se on nollilla. Tuhluri ponnistaa jälleen takaisin raiteille. 

Aloitin Julia Thurenin kirjaa Kaikki kuluttamisesta yrityksenä ymmärtää tätä omaa addiktiotani paremmin. Siinä oli hauskasti esitelty Sitran tekemät kuluttajaprofiilit (7 kpl), jotka ovat saatavilla myös tästä Ylen jutusta. 

Tuhluri on pääasiassa mukavuudenhaluinen nautiskelija ja sitten häneen yhdistyy impulsiivinen heräteostelija, vaikka määrä ei todellakaan korvaa laatua Tuhlurilla JA olen kyllä huolestunut ympäristön tilasta, liikakuluttamisesta ja haluan olla ekologinen. Suorastaan hävettää lukea noita profiilitekstejä. Tässäkin voi parantaa ja tähdätä enemmän kohti tietoista ja kestävää kuluttamista. Kuten olen aiemmin sanonut, oma ympäristötekoni on ruokahävikin minimoiminen. Siinä onnistun kyllä huomattavan hyvin. Sijoittamisessa myös näkyy vaikuttavuus ja ESG.

Millainen kuluttajaprofiili sinulla on? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti