perjantai 4. helmikuuta 2022

MIKSI säästää eläkeikään ja vanhuuden vuosiin vaikka saisitkin mukiin menevän eläkkeen?

Niin, välillä ihan fiksuillakin ihmisillä ei yhdistä ja muumi eksyy matkalla laaksoon. Kuten nyt Tuhlurilla. Olen osittain toistanut muiden hokemaa mantraa, että pitää olla rahaa eläkkeellä ja vanhuudessa. Joo joo, kyllä. Mutta. En ole aiemmin miettinyt tätä sen tarkemmin, että mistä palikoista tämä oikein koostuu. 

Tällaisen nollainflaatioajan aikana asia on varmasti ollut pimennossa muillakin, mutta tosiaan, eläkkeisiin ei ole tulossa korotuksia. Nuorimmat ei toki usko koko eläkejärjestelmän tuottavan heille yhtään mitään, ja siksi he sijoittavat ja säästävät. Voi niitä, jotka ovat koko elämänsä pienipalkkaisissa töissä ja vetävät tilipäivänä "koko paskan sileeks" (😘 Petri Nygård). 

Viimeiset vuodet ovat olleet eläkeläisten juhlaa, koska inflaatio on ollut nollan tuntumassa tai maltillisessa 2 prossassa lähes 10 vuotta. 2012 eläkkeelle jääneet ovat saaneet nauttia euronsa arvon, no jos ei nyt ihan säilymisestä, niin maltillisesta alenemisesta. Välillä on jopa pompattu taas ihan plussalle. Nyt kun tankillinen peruslöpöä maksaa jo 100 €, vaikka vuosi sitten saman tankin sain 60 €, niin kyllä se hirvittää jo ihan työssäkäyvääkin. 

Tästä aasinsillalla säästämiseen ja sijoittamiseen. Työuran aikana kannattaa säästää ja sijoittaa, jotta tätä rahaa voi sitten käyttää, kun inflaatio syö joskus 10 vuotta sitten myönnetyn eläkkeen, johon ei ole korotuksia näkyvissä. Osa osakkeista on ajateltu olevan myös inflaatiolta "suojassa", tai vähintäänkin euron arvon pitävinä. Tätä kohden.

Mutta nyt tärkeimpiin asioihin, eli laskiaispullaa ja runebergintorttua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti