maanantai 10. syyskuuta 2018

Luottokorttisäätöä

Taannoinen havahtuminen pankin palvelumaksujen Visa-kytkyyn on kytenyt nyt koko kuuman kesän ja ärsytyskynnys noussut yli tason "tarttis tehrä jotain". Sen verran peruspohjalaista ärsyttää, että täräytin sitten vuodeksi kultaisen AMEXin kokeiluun, kun ilman vuosimaksua sen nyt sai. (Kiinnostuneet luonnollisesti tsekkaavat, onko kamppis vielä meneillään).

Miksi näin, eikös tämä ole lähinnä riski ja täysin tavoitteiden vastaista? 

 

Onhan se. Perustelen itselleni tätä kuitenkin seuraavasti. Visa on toki kk-maksuton noin periaatteessa, jos vain lyhentää summan aina nolliin ja sehän ei ole Tuhlurilta onnistunut moneen aikaan. Järkyttävällä käytöllä se tuo sen edun, että pankkipalvelut ovat ilmaisia. Tosin Tuhluriprinsessan määrittelemällä järkevällä käytöllä ei ole käytännössä etuja, kun käyttö ei enää kata noita  pankkikulujakaan, joten voin kokeilla nyt korttia, jossa esim ostot kerryttävät pisteitä, joita voi vaihtaa vaikka lentopisteiksi. Vuoden koeajalla ehtii katsoa, onko kortista oikeasti omalla kohdallani enemmän hyötyä kuin haittaa ja jos vuodessa vedän molemmat kortit limiittiin, niin...niin..no, en nyt keksi tähän mitään. Kortit poikki ja 2 vuoden maksusuunnitelma kehiin.

Edelleen kytee ihan koko pankki, ja olen jopa miettinyt niin radiakaalia vaihtoehtoa, kuin pankin vaihto. Tätäkin ajatusta olen nyt hautonut koko kesän, mutta yllättävän vaikeaa vaihto on. Danskesta ja Nordeasta pysyn kaukana, joten vaihtoehtoja ei ihan järkyttävästi jää. Äss-pankki?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti