sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Mitä kahden luottokortin taktiikalle kuuluu?

Kaikki taloudellisen katastrofin ainekset olivat potentiaalisesti kasassa siinä vaiheessa, kun päätin ottaa toisen luottokortin. Itselläni oli siinä vaiheessa sellainen pieni ääni takaraivossa ja jännitys mahassa, että mitähän tästä nyt seuraa, pysyykö hommat hanskassa. Äänen suljin pontevasti mielestäni ja marssin kohti tuntematonta. Nyt näin puolen vuoden jälkeen ja yllättävää kyllä, tämä Amex näyttää sopivan minulle oikein hyvin.

Suurin syy on ehkä se, että tällä Amex-puljulla lasku luodaan automaattisesti koko laskutuskauden kertyneelle summalle ja näen sovelluksesta kulutukseni, laskukertymäni, eräpäiväni yms. Nyt jostain syystä Visan puolella minulla on minimilaskutus jokin 80 €/kk eikä siellä puolella ole saatavilla Pivoa kummempaa sovellusta, koska kortti on pankin kytkykortti eli ilmainen (ja syksystä en tiedä, koska tuo amexin vuosimaksu on sen verran suolainen, että en sitä jatka). Pivokin on ihan jees, mutta Amexin sovellus on parempi kulutuksen seurantaan.

Koska tiedän hövelin itseni eikä tavoitteena ole luottokorttivankeus, niin olen Amexia käyttänyt suoraan siten, että käytön jälkeen olen heti kotiin päästyäni maksanut käyttämäni summan pois tililtä enkä siis käytännössä käyttänyt sitä luoton puolta perinteisessä mielessä. Luottokortti on kuitenkin pakko olla olemassa, joten tämä tapa on se ainoa tapa minulle käyttää korttia. Kiva testailla, paljonko pisteitä ehdin kerätä tässä ilmaisen kokeiluvuoden aikana, niitä sen kummemmin kuitenkaan tavoittelematta.

Kunhan saan sen Visan nollille (taas) siinä maaliskuussa, ainakin maksusuunnitelmani mukaisesti, niin tämä on se aiottu tapa käyttää myös Visaa. TAI jos sitä luoton puolta nyt jostain syystä tarvitsee, niin sitten selkeä maksusuunnitelma. Esim tonnin lennot visalle ja niitä sitten maksetaan seuraavat 4 kuukautta tasaerin tms. Ehkä huono esimerkki, koska lomaan ei käytetä enää visaa, lomarahat pitää olla etukäteen säästössä.

Ja itse asiassa, tuli vastustamaton halu vähän testailla henkisiä limiittejä. Eli ajattelin olla käyttämättä luottokorttien luotto-ominaisuutta huhtikuussa. Sen jo kirjasinkin buduun ja nyt kun sen tänne laitoin, niin sittenhän se tapahtuu. Eli tipaton huhtikuu tulossa (ja pari kuukautta aikaa henkisesti valmistautua). Ja se olisikin oman muistini mukaan sitten ensimmäinen sen jälkeen, kun olen luottokortin hommannut. Eli noin 20 vuoteen. Että sori pankki ja muut palveluntuottajat, tämä entinen kultapossuasiakas siirtyy takaisin perustasolle.

1 kommentti: